Podcast: femení i català

342


Fa dos anys que la periodista Ana Polo va deixar la ràdio tradicional cansada d’estar condicionada pel que en sociologia es coneix com el principi de la Barrufeta, és a dir, com passa a la mítica sèrie de dibuixos, ser l’únic personatge femení en un elenc plenament masculí. “Em nego a ser l’única dona amb accés a la paraula en un grup de tios. Des del 2019 ja m’han fet dues ofertes per ser ‘la noia del programa’, però he dit que no. No vull. Negar-me implica que la meva situació laboral és més precària, i sobretot molt més incerta, però és una elecció. No dic que sigui la correcta, però és la meva i ho faig perquè n’estic farta”.Seguir leyendoQuins podcasts escolten?Montse Virgili (‘Les dones i els dies’): Changes d’Annie Macmanus, Literary friction, Desert island discs, Les Golfes, L’orella furtiva, Berícid sulfúric.
Andrea Gumes (‘Tardeo’ i ‘Ciberlocutorio’): “Només escolto dos podcasts, i perdó per semblar tan imbècil com aquells presentadors de tele que diuen que ells no veuen la televisió, però és real, em falta temps, els dos posen llum a la foscor: Crims i Les Golfes”.
‘Gent de Merda’:
Clàudia Rius: “Adoro la Isa i la Lucía de Deforme Semanal Ideal Total i també admiro moltíssim la feina que fa l’Andrea Gumes a Tardeo, perquè la feinada i la constància que hi ha darrere és increïble. També m’agrada la intel·ligència de Les golfes.
Paula Carreras: A mi el Deforme Semanal Ideal Total (de la Isa Calderón i la Lucía Lijtmaer) i Oye Polo (de la Maria Rovira i l’Ana Polo) em tenen enganxandíssima. També escolto pràcticament tots els programes de Ciberlocturio (de l’Andrea Gumes i l’Anna Pacheco). Tots a Radio Primavera Sound, també. M’agrada molt també L’orella furtiva (de la Mar Medinyà), un podcast punki sobre música clàssica.
Rita Roig: El meu primer referent va ser Just Between Us, que està fet per dues dones intel·ligentíssimes. També he estat molt viciada al Deforme i al Ciberlocturio, i m’agrada molt el programa de RPS de l’Oye Sherman i l’Ana Polo, és divertidíssim. El meu guilty pleasure és Crims.
Ofèlia Carbonell: Tots els que han dit.
Júlia Barcardit (‘Les Golfes’): “A mi m’agraden alguns dels podcasts que fan a Foreign Policy, com ara I Spy. També escolto un parell d’amigues nigerianes, I said what I said: les trobo molt divertides, molt com nosaltres i alhora molt diferents, clar, perquè el context nigerià no té res a veure amb el català”.

Fuente

Opina sobre este artículo